KGH Customs Douaneopleidingen belgië
Meer informatie of inschrijven?

Bel met +32 (0)497 444 049

Training Douanevergunningen

Deze training gaat in op de actuele situatie rondom douanevergunningen, met de bedoeling te leren om goede keuzes te maken en gepaste aanvragen te doen. Handelingen die zullen leiden tot het snel afleveren van uw essentiële vergunningen.

We voegen tevens een extra halve dag toe om casussen uit te werken want u wil natuurlijk een antwoord op de vraag 'welke vergunningen heb ik allemaal nodig'.

Wil u ook weten welke gepaste faciliteiten u bij uw douaneactiviteiten kan bekomen?

Douanevergunningen zijn primordiaal bij uw douaneactiviteiten. Zij verlenen privileges aan de onderneming zoals toepassing van vereenvoudigde douaneprocedures, gebruik van bijzondere douaneregelingen of toekenning van  een speciaal statuut.

Stel, u start met activiteiten of breidt uw handelsstromen en activiteiten uit en er komen (extra) douaneprocedures om de hoek kijken, of u wilt het allemaal vlotter laten verlopen.  Dan krijgt u zeker te maken met vergunningen, de procedures bij het aanvragen, het afleveren ervan en de te vervullen voorwaarden.

Deze opleiding helpt u zeker goed op weg door een overzicht te geven van alle beschikbare vergunningen, alsook hoe en waar de aanvragen moeten worden ingediend. Er wordt ingegaan op de voorwaarden voor het afgeven, maar zeker ook op de vele voordelen voortvloeiend uit deze vergunningen. Alles wordt verduidelijkt rekening houdend met de overgangsperiode tot 2020 en de uiteindelijke volledige toepassing van het nieuwe Unie douanewetboek.

Wat komt er aan de orde?

Tijdens deze sessie komen onder meer volgende onderdelen aan bod.

 • Het begrip vergunning
 • Soorten vergunningen
 • Kiezen voor de gepaste vergunning
 • Aanvragen van vergunningen
 • Vergunningen en het AEO statuut
 • Vergunningen voor de toekomst naar het Unie douanewetboek
 • Casussen

Wat leer ik?

U weet na afloop van deze training ondermeer welke soorten vergunningen er bestaan en waar u deze moet aanvragen. Daarnaast leert u ook of het verkrijgen van een vergunning voor u een meerwaarde kan betekenen.

Voor wie?

Voor bedrijven die douanevergunningen hebben of eventueel willen aanvragen. Bedrijven die meer kennis willen vergaren over het aanbod van vergunningen en de impact ervan.

Docenten

Eddie De La Rivière
Eddie De La Rivière is een expert op douanegebied en heeft een jarenlange praktische ervaring als douanemanager en -coach opgebouwd.

Subsidie

KGH Douaneopleidingen is een door de Vlaamse overheid erkende opleider.  KMO bedrijven hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van subsidie via de kmo-portefeuille. Hierdoor kan u tot 40% subsidie bekomen voor een opleiding of training.

Tevens kunnen bedrijven die vallen onder PC 226 genieten van Logos Subsidie.

Inschrijven

U kunt zich online inschrijven via de pagina inschrijven.

Uiteraard mag u uw gegevens ook gewoon mailen naar info@kghdouaneopleidingen.be.

Wij helpen u graag!

Het team van KGH Douaneopleidingen België helpt u graag om de ontwikkeling van uw medewerkers vorm te geven en de kwaliteit van uw onderneming te verhogen.

Heeft u interesse, maar:

 • Past de datum u niet?
 • Laat uw agenda het niet toe deel te nemen aan de dagtrainingen?
 • Past de datum voor de eventuele avondtraining u niet?
 • Is de locatie moeilijk bereikbaar?
 • Geeft u de voorkeur aan een opleiding of training op uw locatie? (Veelal mogelijk vanaf 5 deelnemers!)

U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met:

Foto sophie verberckmoes

Sophie Verberckmoes

Manager Education Belgium
Telefoon: +32 (0)497 444 049
E-mail: info@kghdouaneopleidingen.be